1 tass

loputatud ja kurnatud kinoa

1 purk

kookospiim

1 purk

purustatud tomatid

3 spl

karri

2 spl

ketšup või tomatipasta

2 spl

õli

1 suur

sibul, hakitud

1

küüslauguküüs

1 purk

kikerherned

1

porgand, hakitud

2 peotäit

hakitud lehtkapsas (kale) või spinat

0.5 tl

tšilli

maitse järgi

sool, pipar

Bon maitsepärm

Indiapärane kinoa karri on kiire ja lihtne. Tegemist on mõnusalt maitserikka roaga, mis tõepoolest kiiresti valmib. Alltoodud kogustest jagub neljale sööjale. Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lisa pannile kinoa, kookospiim, tükeldatud tomatid, karri ja ketšup/tomatipasta ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja lase toidul potis kaane all tasasel tulel podiseda, kuni kinoa on valmis (umbes 15 minutit).
  2. Samal ajal kuumuta teisel pannil õli, lisa küüslauk ja sibul ning lase neil klaasjaks muutuda. Siis lisa porgand ja kuumuta mõni minut. Seejärel lisa kikerherned ja kuumuta veel paar minutit. Viimasena lisa spinat või lehtkapsas ja kuumuta minuti jagu.
  3. Sega pannil olev segu valminud kinoa hulka ning maitsesta soola, pipra, tšilli ja soovi korral maitsepärmiga.