Hernesupp
1 tk
suur sibul
3 tk
porgand
3 tk
küüslauguküüs
1 tl
sool
2 tl
sojakaste
0,75 tl
must pipar
1 tl
kuivatatud pune
1 tl
kuivatatud tüümian
2 tl
suitsupaprika
450 g
kuivatatud poolitatud kollased herned
6 tassi
köögiviljapuljong
6 oksa
värske tüümian
2 tk
loorberileht
1 spl
oliiviõli
Suitsutofu
250 g
kõva tofu
4 spl
hele sojakaste
1 spl
riisiäädikas
3 tilka
suitsuekstrakt (või 1 spl suitsupaprikat)
2 spl
agaavisiirup
2 spl (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)
oliiviõli
Rõskel talvepäeval on nii hea end mõnusa nostalgilise supiga soojendada. Proovi seda tummist ja suitsuse mekiga hernesuppi, mille teeb veel paremaks krõbe suitsutofu. Retsepti kogustes saab 5-6 portsu.
Hernesupp
- Prae suures potis õlis hakitud sibul ja porgandid, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).
- Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta veel 2 minutit.
- Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljade juurde, pane potti ka loputatud herned, loorberilehed ja värske tüümian.
- Lisa puljong, lase supil keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et see vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult umbes 1 tund, kuni herned on pehmed.
Suitsutofu
- Lõika tofu 1 cm paksusteks viiludeks ja kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.
- Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
- Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ja serveeri supiga.