Hernesupp

1 tk

suur sibul

3 tk

porgand

3 tk

küüslauguküüs

1 tl

sool

2 tl

sojakaste

0,75 tl

must pipar

1 tl

kuivatatud pune

1 tl

kuivatatud tüümian

2 tl

suitsupaprika

450 g

kuivatatud poolitatud kollased herned

6 tassi

köögiviljapuljong

6 oksa

värske tüümian

2 tk

loorberileht

1 spl

oliiviõli

Suitsutofu

250 g

kõva tofu

4 spl

hele sojakaste

1 spl

riisiäädikas

3 tilka

suitsuekstrakt (või 1 spl suitsupaprikat)

2 spl

agaavisiirup

2 spl (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)

oliiviõli

Rõskel talvepäeval on nii hea end mõnusa nostalgilise supiga soojendada. Proovi seda tummist ja suitsuse mekiga hernesuppi, mille teeb veel paremaks krõbe suitsutofu. Retsepti kogustes saab 5-6 portsu.

Hernesupp

  1. Prae suures potis õlis hakitud sibul ja porgandid, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).
  2. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta veel 2 minutit.
  3. Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljade juurde, pane potti ka loputatud herned, loorberilehed ja värske tüümian.
  4. Lisa puljong, lase supil keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et see vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult umbes 1 tund, kuni herned on pehmed.

Suitsutofu

  1. Lõika tofu 1 cm paksusteks viiludeks ja kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.
  2. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
  3. Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ja serveeri supiga.