1 spl
õli
1
suurem sibul, tükeldatud
0.5 - 1 tk
bataat
1 tk
porgand, hakitud
2 - 2.5 l
vesi
1 tass
kollased herned, üleöö leotatud
0.5 - 1 tl
küüslaugupulber
2- 3 spl
Bon maitsepärm
1 tl
paprikapulber
1-2 dl
taimne koor
maitse järgi
sool, pipar
VALMISTAMINE:
- Pane eelmisel õhtul 1 tassitäis kollaseid herneid (soovitame kasutada poolitatud herneid, sest need valmivad oluliselt kiiremini) rohke veega likku.
- Järgmisel päeval prae poti põhjas õli ja soolaga (1 tl) sibulat, bataati, kartulit ja porgandit, kuni sibul muutub klaasjaks (võid sellele kombole lisada ka küüslauku).
- Lisa eelnevalt leotatud herned, umbes 2 liitrit vett ja lase kaane all haududa, kuni köögiviljad pehmeks muutuvad (umbes 1 h – oleneb ka Sinu tükeldamistehnikast ja sellest, kas kasutad terveid või poolitatud herneid).
- Eemalda pott tulelt, lisa taimne koor ja/või taimepiim (vastavalt sellele, kui vedelat või paksu ja kui kreemist suppi soovid) ning blenderda või püreesta sumikseriga.
- Lisa küüslaugupulber, tüümian, maitsepärm ja paprikapulber ning vajadusel soola-pipart. Lase veel umbes 10 minuti jagu keskmisel kuumusel podiseda.
- Samal ajal soovitame valmistada pannil krõbedad leivakuubikud, mis supi veel mõnusamaks teevaks. Selleks prae mõned minutid keskmisel kuumusel kergelt õlisel või kuival pannil leivakuubikuid ja lase seejärel natuke seista.