250 g

kõva maitsestamata tofu

1 spl

maisitärklis

1 tl

sool

4 spl

praadimisõli

Kaste

2 spl

Gochujang kaste

2 spl

ketšup

2

purustatud küüslauguküüs

1 tl

riivitud ingver

2 spl

hele sojakaste

2 spl

riisi- või agaavisiirup

1 spl

röstitud seesamiõli

1 spl

riisi- või õunaäädikas

2 tl

maisitärklis

1/4 tassi

külm vesi

1/2

viilutatud sibul

1/2

paprika

1 spl

röstitud seesamiseemned

3 vart

roheline sibul

Korea tšillikastme gochujangi võlu peitub fermenteeritud ning kergelt magusas maitses, mis koos kuldseks praetud tofuga ning sooja riisiga viib keele alla. Kas teadsid, et sügavkülmutatud toful on parem tekstuur kui otse pakist tulnud toful, sest see omandab kihilisema tekstuuri ning võtab paremini maitseid külge.

  1. Päev enne pane tofu koos pakiga vähemalt kuueks tunniks sügavkülma. Seejärel lase toful taas üles sulada.
  2. Lõika tofu suuremateks kuubikuteks ning pigista neist majapidamispaberi või puhta köögirätikuga võimalikult palju vett välja.
  3. Sega laias kausis maisitärklis ja sool ning kata tofukuubikud õhukese tärklisekihiga.
  4. Kuumuta paksu põhjaga pannil õli ning kui see on piisavalt kuum (kontrolli seda näiteks saiatükiga, kas see läheb õlis 15 sekundiga krõbedaks) aseta ettevaatlikult tofukuubikud õlisse. Prae neid igalt küljelt mõned minutid ning jälgi, et tükid üksteisele liiga lähedal ei oleks ning kokku ei kleepuks.
  5. Kui tofu on kuldpruun, pane need majapidamispaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Jahtunud õli võid läbi metallsõela valades ja klaaspurgis säilitades uuesti kasutada.
  6. Sega kausis kokku kastme jaoks ketšup, gochujang pasta, purustatud küüslauguküüs, riivitud ingver, siirup, sojakaste, äädikas ja röstitud seesamiõli.
  7. Kuumuta puhtal pannil väheses õlis või tilga veega sibul ja paprika 3 minutit. Lisa kaste ja tofukuubikud ning kuumuta veel 2 minutit.
  8. Lisa kastmele külma veega segatud maisitärklis ning kuumuta 2 min.
  9. Serveeri kaste garneeritud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega aurutatud riisi ja brokkoli kõrvale.