250 g
kõva maitsestamata tofu
1 spl
maisitärklis
1 tl
sool
4 spl
praadimisõli
Kaste
2 spl
Gochujang kaste
2 spl
ketšup
2
purustatud küüslauguküüs
1 tl
riivitud ingver
2 spl
hele sojakaste
2 spl
riisi- või agaavisiirup
1 spl
röstitud seesamiõli
1 spl
riisi- või õunaäädikas
2 tl
maisitärklis
1/4 tassi
külm vesi
1/2
viilutatud sibul
1/2
paprika
1 spl
röstitud seesamiseemned
3 vart
roheline sibul
Korea tšillikastme gochujangi võlu peitub fermenteeritud ning kergelt magusas maitses, mis koos kuldseks praetud tofuga ning sooja riisiga viib keele alla. Kas teadsid, et sügavkülmutatud toful on parem tekstuur kui otse pakist tulnud toful, sest see omandab kihilisema tekstuuri ning võtab paremini maitseid külge.
- Päev enne pane tofu koos pakiga vähemalt kuueks tunniks sügavkülma. Seejärel lase toful taas üles sulada.
- Lõika tofu suuremateks kuubikuteks ning pigista neist majapidamispaberi või puhta köögirätikuga võimalikult palju vett välja.
- Sega laias kausis maisitärklis ja sool ning kata tofukuubikud õhukese tärklisekihiga.
- Kuumuta paksu põhjaga pannil õli ning kui see on piisavalt kuum (kontrolli seda näiteks saiatükiga, kas see läheb õlis 15 sekundiga krõbedaks) aseta ettevaatlikult tofukuubikud õlisse. Prae neid igalt küljelt mõned minutid ning jälgi, et tükid üksteisele liiga lähedal ei oleks ning kokku ei kleepuks.
- Kui tofu on kuldpruun, pane need majapidamispaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Jahtunud õli võid läbi metallsõela valades ja klaaspurgis säilitades uuesti kasutada.
- Sega kausis kokku kastme jaoks ketšup, gochujang pasta, purustatud küüslauguküüs, riivitud ingver, siirup, sojakaste, äädikas ja röstitud seesamiõli.
- Kuumuta puhtal pannil väheses õlis või tilga veega sibul ja paprika 3 minutit. Lisa kaste ja tofukuubikud ning kuumuta veel 2 minutit.
- Lisa kastmele külma veega segatud maisitärklis ning kuumuta 2 min.
- Serveeri kaste garneeritud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega aurutatud riisi ja brokkoli kõrvale.