500 g

küpsed tomatid

250 g

arbuus

100 g

punane paprika

125 g

kurk

1-2 tk

küüslaugu küüs

1 spl

külmpressitud oliiviõli

1 spl

punase veini äädikas/punane vein

10 lehte

basiilik

maitse järgi

sool ja pipar

10-20 tk

kirsstomatid

peotäis

värske basiilik

1 spl

külmpressitud oliiviõli

maitse järgi

sool ja pipar

Gazpacho on jahutav külm supp, mis pärineb Andaluusia piirkonnast. Selle tomati-arbuusi külmsupi kooslus kirsstomati salsaga on imeline suvepäeva kaaslane.

  1. Pane tükeldatud tomatid, puhastatud ja tükeldatud paprika, küüslauguküüned, arbuus ja värske kurk blenderisse või köögikombaini. Lisa oliiviõli ja veiniäädikas või vein, maitsesta soola ja pipraga. Töötle segu ühtlaseks püreeks, supi võib kaetult külmkappi seisma asetada või siis kohe serveerida.
  2. Salsa jaoks tükelda kirsstomatid sobivateks tükkideks, haki juurde basiilik ja maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga. 
  3. Enne serveerimist kontrolli supi maitset – vajadusel lisa veel soola, pipart või veiniäädikat. 
  4. Serveeri supp, lisa supile kirsstomatite salsa ja kaunista supp värskete ürtide või võrsetega ning palsamikreemi/äädikaga. Kõrvale serveeri ciabattat või röstitud hapusaia.