500 g

kuivatatud sojamass (nt Bon Soya)

500 g

punased konservoad

2 purki

konserveeritud tomatid

500 ml

köögiviljapuljong

3 tk

punane paprika

2 tk

porgand

2 tk

sellerivars

2 tk

sibul

3 küünt

küüslauk

5 spl

tomatipasta või tomatipüree

1 tk

tšillipipar

2 spl

oliiviõli

2 spl

paprikapulber

maitse järgi

sool

2 tl

vürtsköömne pulber

Too oma kööki Mehhiko maitseid selle soojendava ja vürtsika chilli retseptiga. Kogusest saab umbes 8 portsjonit.

  1. Haki sibulad, sellerivarred, porgandid, paprika, tšillipipar ja küüslauk ning kurna ja loputa oad.
  2. Kuumuta sügavas pannis või paksu põhjaga suuremas potis õli ning prae hakitud sibulaid 3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ülejäänud hakitud köögiviljad ning prae keskmisel kuumusel 3 minutit.
  3. Lisa kuivatatud sojahakis, vürtsid, sool ning tomatipasta või tomatipüree ja kuumuta 3 minutit korralikult segades.
  4. Lisa tomatikonservid ning köögiviljapuljong ning kuumuta segu kuni see keema tõuseb. Sega korralikult ning lase 3-4 minutit podiseda.
  5. Alanda kuumus, lisa kurnatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Maitse ning lisa vajadusel soola ning vastavalt kuumataluvusele tšilli- või Cayenne’i pulbrit.
  6. Serveeri riisiga ning kaunista nt koriandri või rohelise sibula ja värske tšilli viiludega. Pajaroa teeb mahedamaks ka lusikatäis taimset hapukoort.