500 g
kuivatatud sojamass (nt Bon Soya)
500 g
punased konservoad
2 purki
konserveeritud tomatid
500 ml
köögiviljapuljong
3 tk
punane paprika
2 tk
porgand
2 tk
sellerivars
2 tk
sibul
3 küünt
küüslauk
5 spl
tomatipasta või tomatipüree
1 tk
tšillipipar
2 spl
oliiviõli
2 spl
paprikapulber
maitse järgi
sool
2 tl
vürtsköömne pulber
Too oma kööki Mehhiko maitseid selle soojendava ja vürtsika chilli retseptiga. Kogusest saab umbes 8 portsjonit.
- Haki sibulad, sellerivarred, porgandid, paprika, tšillipipar ja küüslauk ning kurna ja loputa oad.
- Kuumuta sügavas pannis või paksu põhjaga suuremas potis õli ning prae hakitud sibulaid 3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ülejäänud hakitud köögiviljad ning prae keskmisel kuumusel 3 minutit.
- Lisa kuivatatud sojahakis, vürtsid, sool ning tomatipasta või tomatipüree ja kuumuta 3 minutit korralikult segades.
- Lisa tomatikonservid ning köögiviljapuljong ning kuumuta segu kuni see keema tõuseb. Sega korralikult ning lase 3-4 minutit podiseda.
- Alanda kuumus, lisa kurnatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Maitse ning lisa vajadusel soola ning vastavalt kuumataluvusele tšilli- või Cayenne’i pulbrit.
- Serveeri riisiga ning kaunista nt koriandri või rohelise sibula ja värske tšilli viiludega. Pajaroa teeb mahedamaks ka lusikatäis taimset hapukoort.