chia puding

400 ml

Santa Maria kookospiim

0,3 tl

Santa Maria jahvatatud kardemon

75 g

Chia seemned

4 +4 spl

Suhkur

200 ml

Vesi

1 spl

Santa Maria roheline terapipar

Santa Maria kivisool

1

Laim

1

Mango

Soovi korral serveerimiseks: külmkuivatatud marjade tolm

Kardemon ja mango mängivad koos hästi, roheline pipar teeb omi trikke ning chia paisub kookospiimas mõnusaks kreemiseks magusroaks.

Retsepti autor on Chefs for Change saadik Maru Metspalu.

Neljale

  1. Sega kausis kookospiim, 4 spl suhkrut või agaavi siirupit, jahvatatud kardemon ning chia seemned. Lase segul mõned tunnid paisuda ning tõsta nelja kaussi.
  2. Kuumuta pisikeses potis vesi, suhkur, sool, 1 spl rohelisi piprateri ning laimikoore laastud. Keeda 10 minutit, siis lisa potti värsked või külmutatud mangotükid. Kuumuta mõned minutid.
  3. Serveeri puding mango ja rohelise pipra siirupiga. Soovi korral puista värvikamaks tulemuseks üle külmkuivatatud vaarikate puruga.