1 spl
oliiviõli
1
suur sibul, tükeldatud
4-5
küüslauguküüs, hakitud
1-2
tšillikaun, seemned eemaldatud ja tükeldatud
2 spl
värske ingver, hakitud/riivitud
2 tl
Garam Masala maitseainesegu (nt Santa Maria)
1 tl
kuivatatud koriander, vürtsköömned ja kurkum
1
kaneelipulk
2 purki (425g purk)
kikerherned, kurnatud ja loputatud
1 purk (800g)
tükeldatud tomatid
1/4 tassi
vesi
2
väikse sidruni/laimi mahl
maitse järgi
sool/pipar
Chana Masala – maitsekas kikerhernekarri, lihtne ja kiire indiapärane õhtusöök! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 4-6
VALMISTAMINE:
- Haki/tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar.
- Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning viska peale sibul. Kuumuta kuni sibul on klaasjas ning siis lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
- Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ¼ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, vahest segades. Võid veidi vett juurde lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Võta välja kaneelipulk ja sega sisse sidruni või laimi mahl.
- Serveeri nt riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeringuks võid lisada taimset koort, värsket koriandrit, sidruni või laimi viile, kirsstomateid või rukolat.
- Naudi!