Caesar kaste
100 gr
india pähkel
100-150 ml
vesi
1 tk
küüslaugu küüs
0.5 tk
sidruni mahl
1 tl
Dijoni sinep
1 spl
kappar
1 spl
maitsepärm (nt BonVegan)
sool, pipar
Krutoonideks
2 tk viilu
röstsai või hapusai
1 spl
oliiviõli
sool
180 gr
Mati kanaloog
1 tl
oliiviõli
0.5 tl
kuivatatud basiilik või pizzamaitseaine
sool, pipar
200 gr
mini rooma salat
25 gr
vegan parmesan (nt Violife)
Klassikalist Caesari salatit teavad ju kõik aga selles Caesari vegan versioonis kasutame Mati kanaloogi – kombinatsioon on nii hea ja tõetruu,et omnivoorid ka kiidavad!
- Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
- Lõika Mati kanaloog suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, soola, pipra, purustatud küüslaugu ja kuivatatud basiiliku või pizzamaitseainega (seda võib teha eelmisel õhtul või siis tund enne salati kokkupanemist).
- Kastmeks blenderda leotatud india pähklid, 100-150ml vett, hakitud küüslaugu küüs, poole sidruni mahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 spl kappareid, 1 spl maitsepärmi ja maitsesta soola-piparaga. Proovi maitsestust ja vajadusel lisa sidrunimahla või maitsepärmi.
- Krutoonideks lõika sai meelepärasteks kuubikuteks, maitseta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 200 kraadi juures kuni saiakuubikud parajalt pruunid ja krõbedad.
- Prae Mati kanaloog ilusti pruuniks.
- Pese rooma salat ja kuivata.
- Lõika vegan parmesanist (nt Violife) koorimisnoaga ribad.
- Salati kokkupanekul aseta taldiku/kausi põhja rooma salat, lisa praetud Mati kanaloogi tükid, viilutatud parmesani tükid ja saiakrutoonid, kata salat kastmega ja sega läbi. Naudi!