1 1/2 tassi

bulgur

4 tassi

vesi

2 tl

sool

1

suvikõrvits

1

kollane suvikõrvits

2 spl

oliiviõli

1 peotäis

värske basiilik

2 tassi

kirsstomatid

1/3 tassi

oliiviõli

1 tl

sool

1

sidruni mahl

Mis sobiks paremini kokku meie suviste ilmadega kui üks kerge ja mõnus bulguri salat? Maitsev, lihtne, tervislik ja värviline – parim kombo!

Kogus: 8

VALMISTAMINE

  1. Võta pott ja lisa sinna bulgur, vesi ja sool ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja kata pott kaanega. Lase bulguril vaikselt haududa kuni kõik vesi on läinud. Eemalda tulelt ning lase bulguril maha jahtuda.
  2. Samal ajal valmista ette köögiviljad. Pese suvikõrvits ja lõika kuubikuteks. Lõika tomatid pooleks või neljaks olenevalt suurusest. Pese basiilik ja murra vars ära.
  3. Pannil kuumuta oliiviõli ja prae suvikõrvitsat paar minutit kuni on veidi pehme. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
  4. Kui bulgur on täiesti jahtunud, kasuta oma sõrmi või puulusikat, et bulgur üksteisest eraldada. Lisa natuke oliiviõli ja sega bulgur korralikult õliga läbi.
  5. Sega sisse jahtunud ja tükeldatud köögiviljad. Lisa basiilikulehed ja sega uuesti korralikult läbi. Kui basiilikulehed on liiga suured, võid need natuke väiksemaks rebida enne kui need sisse segad.