1 tass
kinoa, loputatud
2 tassi
vesi
peotäis
roheline salatisegu
1
avokaado
kaunistuseks
seesamiseemned
Kikerherned:
1 1/2 tassi
keedetud kikerherned
veidi
oliiviõli või muud neutraalse maitsega õli
maitse järgi
sool
1/2 tl
suitsutatud paprika pulber
1/2 tl
tšillipulber
1/8 tl
kurkum
1/2 tl
oregano
Punase paprika kaste:
1
punane paprika, puhastatud
2 spl
oliiviõli või muud neutraalse maitsega õli
1/2
sidruni mahl
1/2 tl
pipar
maitse järgi
sool
1/2 tl
paprikapulber
1/4 tassi
värske koriander
Sellel Buddha kausil on kõik hea olemas – pehme kinoa, krõbedad kikerherned, värske roheline salat ning suu jooksma panev punase paprika kaste. Maitseküllane ja tervislik kõhutäis! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Alustuseks keeda ära kinoa. Kuumuta 2 tassi vett keemiseni ning lisa kinoa. Lase 15 minutit podiseda, kuni kõik vesi on imendunud. Kui valmis, võta tulelt ning jäta kaas veel 10 minutiks peale, et kinoa saaks kõik ülejäänud vee endasse imeda.
- Soojenda ahi 220 kraadini. Kausis sega kikerherned, õli ning maitseained kuni kikerherned on kõik ilusti maitseainetega kaetud. Pane kikerherned ahjuplaadile(küpsetuspaber kindlasti alla) ning pane umbes 15-20 minutiks ahju. Kui valmis, võta ahjust ja lase jahtuda.
- Punase paprika kastmeks pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni kaste on ühtlane. Maitse ning lisa maitseaineid soovi korral juurde.
- Lõpuks pane oma Buddha kauss kokku. Pane kaussi kinoa, roheline salatisegu, avokaado ja kikerherned. Kalla kõigele peale veidi punase paprika kastet ja garneeringuks raputa peale natuke seesamiseemneid.