100 g

odrakruubid

1 tk / 2 spl

puljongikuubik / puljongipulber

2 tl

rapsiõli

1 tk

porrulauk

2 tk

küüslauguküüs

peotäis

värske basiilik

1/2 tk

sidrun

3 spl

vesi

400 g

Härmavilja brokoli

Orsoto on risoto tummisem versioon, mis pärineb Veneetsia lähedalt ning valmib hoopiski odrakruupidest. Soovitame kasutada retseptis Härmavilja brokolit.

  1. Soovi korral pane päev enne valmistamist odrakruubid liitrisse vette seisma.
  2. Kurna kruubid ja jäta soovi korral 500 ml vett alles.
  3. Lõika porrulauk õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis mõni minut. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minut.
  4. Tõsta pool porru-küüslaugusegu mikserisse või kaussi.
  5. Lisa pannile jäänud porrulaugule odrakruubid, 500ml vett ja puljongikuubik.
  6. Lase 20 minutit vaikselt keeda.
  7. Samal ajal, kui odrakruubid keevad, lisa ülejäänud porrulaugule hakitud basiilik, õli, sidrunimahl ja vesi ning purusta kas saumikseriga või kannmikseriga pastaks.
  8. Kui odrakruubid on 20 minutit vaikselt keenud, lisa brokoli.
  9. Keeda veel vaikselt 5-10 minutit, kuni odrakruubid ja brokoli on pehmed.
  10. Lisa eelnevalt tehtud pasta ja kuumuta veel paar minutit.