3 l

vesi

1

keskmine või suurem peet

1

suurem porgand

1

sibul

1 peotäis

seller

1 peotäis

selleri lehed

1 spl

õli

3 spl

äädikas

maitse järgi

sool, pipar, petersell

soovi korral

seemned

soovi korral

kaerakoor

Borš on argipäeva lemmik, mis soojendab sügisel eriti hästi. Värviline peedisupp meeldib ka pere noorematele liikmetele. Sooja supi kõrvale on mõnus haugata musta leiba.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ning pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
  2. Seejärel lisa peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.
  3. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korra veel keema tõusta.
  4. Serveeri niisama, raputa peale seemneid või lisa kaerakoort.