3 l
vesi
1
keskmine või suurem peet
1
suurem porgand
1
sibul
1 peotäis
seller
1 peotäis
selleri lehed
1 spl
õli
3 spl
äädikas
maitse järgi
sool, pipar, petersell
soovi korral
seemned
soovi korral
kaerakoor
Borš on argipäeva lemmik, mis soojendab sügisel eriti hästi. Värviline peedisupp meeldib ka pere noorematele liikmetele. Sooja supi kõrvale on mõnus haugata musta leiba.
VALMISTAMINE:
- Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ning pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
- Seejärel lisa peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.
- Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korra veel keema tõusta.
- Serveeri niisama, raputa peale seemneid või lisa kaerakoort.