1 kg

bataat

100 g

odrakruup

50 g

taimne margariin/koor

2

sibul

4

küüslauguküüs

praadimiseks

õli/kookosrasva

maitse järgi

sool, pipar

Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ja tummist bataadi-kruubiputru. Suussulav kreemine bataat koos krõbedate odrakruupidega viib keele alla!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

Eelnevalt: Pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 sl soola. Selliselt kruupe keetes jäävad need sõmerad. Kruubid keevad 60-80 minutit. Hea nipp: keeda kruubid aegsasti valmis! 

  1. Keeda kruubid soolaga pehmeks. 
  2. Koori ja tükelda bataat kuubikuteks ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 15 minutit, kuni on pehme. Tõsta kõrvale, lisa margariin/koor ning maitseks sool ja pipar. Tambi ühtlaseks, on hea kui jäävad ka mõned suuremad tükid. 
  3. Haki sibul ja küüslauk, pruunista pannil kuldeks. Lisa pannile juurde keedetud kruubid ja rösti krõbedaks. 
  4. Sega enamus sibula, küüslaugu, kruubi segu pudru sisse (jäta kaunistuseks alles 1-2 spl).
  5. Serveeri kausis kuumalt, puista peale sibula-kruubi segu.