3 tk

suurem bataat

1 tl

taimne või

50 ml

taimne piim

200 g

nisujahu

1 tk

värske tšillikaun

1/2

laimi pressitud mahl

maitsepärm

sool-pipar

4 tk

Apetit chilli-laimi maitselised köögiviljakotletid “Crispy Chick”

Redise-kurgi salat

peotäis

redis

1 tk

suurem kurk

200 g

Oatly hapendatud kaerakreem

peotäis

värske till

sool-pipar

Kui otsid midagi kerget, aga samas toekat, siis need bataadipannkoogid koos köögiviljakotlettide ja krõmpsuva redise-kurgisalati värskusega on täiuslik valik.

Valmistamine:

  • Koori bataadid, tükelda väikesteks kuubikuteks.
  • Aseta bataadi kuubikud potti, keeda kergelt soolases vees, kuni bataat on pehme.
  • Vala välja üleliigne vesi, lisa lusikatäis taimset võid, maitseained ning veidi taimset piima.
  • Tambi pudrunuiaga ühtlaseks pudruks ning lase jahtuda.
  • Lisa pudrule ohtralt jahu, tükeldatud chilli ning poole laimi mahl, sega. “Tainas” peab jääma pigem kuivema poolsem, lisa vajadusel jahu juurde.
  • Vormi kätega tainast pallikesed, suru need umbes 1 cm paksuseks ning prae pannis kuumas õlis, kuni need on kergelt kuldsed. Küpseta samal ajal köögiviljapkotletid ahjus 220°C 12-15 min.
  • Pese ning viiluta kurgid ning redised. Tükelda peotäis tilli. Sega kausis redis, kurk, till koos taimse hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga.
  • Serveeri pannkoogid salati ning köögiviljakotlettidega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.