1/2 tassi
basmati riis
2
sibul
2 spl
oliiviõli
3
küüslauguküüs
1/2
laim
1-3 spl
karripulber
1 purk
kookospiim
1 purk
kikerherned
1-2 spl
sojakaste
2-3
tomat
1 tass
basiilikulehed
1 tl
vahtra- või agaavisiirup
Taimne Teisipäev soovitab sõbraks saada kõiksuguste karridega. Siin on üks kosutav ja särtsakas kikerhernekarri, mis sobib imehästi sombusesse sügispäeva. Vaata retsepti SIIT.
VALMISTAMINE:
- Valmista riis pakendil oleva õpetuse järgi, lisa soovi korral soola.
- Samal ajal haki sibulad, küüslauk, basiilik ning pigista laimist mahl väiksesse anumasse.
- Kuumuta sügaval pannil õli ning lisa sibul. Prae sibulat umbes viis minutit, kuni see klaasjaks muutub ning kuumuta minutike ka küüslauku.
- Seejärel lisa karripulber (esiti vähem, vastavalt maitsele lisa juurde) ning kookospiim. Sega korralikult.
- Lisa kikerherned ja sojakaste. Lase toidul 5 minutit kõrgemal kuumusel podiseda.
- Lõpetuseks lisa hakitud tomatid, basiilik, laimimahl ning vahtra- või agaavisiirup. Sega ja lase karril veel umbes kaks minutit podiseda.
- Kui riis on valmis, serveeri see koos karriga ja naudi mõnusaid maitseid!