3 tassi

kirsstomatid, poolitatud

300 g

pasta

1 spl

oliiviõli

2

sibul, hakitud

5-8

küüslauguküüs, purustatud

3-4 spl

jahu

2.5 tassi

taimne piim

maitse järgi

Bon maitsepärm

Siin on Sulle üks mõnus ja lihtne pasta retsept, mille teeb eriti maitsvaks ja kosutavaks küüslaugu ja röstitud tomati aromaatne kombo. Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning aseta umbes 20 minutiks ahju kirsstomatid, mille oled eelnevalt natukese oliiviõli ja soolaga läbi seganud.
  2. Keeda valmis pasta.
  3. Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil väheses õlis sibul ja küüslauk ning lase segul, seda aeg-ajalt segades, 3-4 minutit valmida. Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele.
  4. Lisa pannile 3-4 spl jahu ja sega korralikult. Lisa segu pidevalt segades taimepiim. Lisa vajadusel veel soola ja pipart ning lase segul keskmisel kuumusel 4-5 minutit pakseneda. Kui soovid pastale natuke juustusemat maitset, lisa ka paar spl maitsepärmi.
  5. Kui soovid, et kaste oleks eriti kreemine ja tükkideta, blenderda see läbi või purusta saumikseriga. Lisa vajadusel veel maitseaineid (nt paprikapulbrit, tüümiani vms).
  6. Sega kokku pasta, kaste ja röstitud tomatid, puista peale maitsepärmi ja naudi!