400 g
pikateraline riis
840 ml
puljong (nt seenepuljong või Food Studio aedviljapuljong)
1
keskmine sibul, hakitud
4-5
küüslauguküüs, hakitud
1,5 tl
sool
3/4 tl
jahvatatud pipar
1 tl
kuivatatud tüümian
1 tl
kuivatatud rosmariin
600 g
viilutatud šampinjonid või muud hooajalised seened
See ühes potis valmiv ahjuroog on lihtne, soojendav ja keelt alla viiv toit, mis kahtlemata saab pärast esimest valmistamiskorda juba õhtusöögilaua regulaarseks külaliseks!
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 195 kraadini.
- Pese riis ning pane see suurde ahjunõusse (võiks olla keraamiline).
- Lisa hakitud sibul ja küüslauk, maitseained ning sega kõik läbi.
- Aseta viilutatud seened ühtlaselt riisisegu peale.
- Vala peale puljong ning kata tihedalt fooliumiga või kaanega.
- Küpseta 45 minutit.
- Võta ahjust ning võta pealt foolium või kaas, kontrolli, kas riis on pehme. Kui ei, siis sega, kata uuesti ning pane ahju tagasi 10 minutiks.
- Kui riis on pehme, võta ahjust. Kui on näha veel vedelikku, pane nõu ilma katteta ahju veel 5 minutiks, et vedelik aurustuks.
- Serveeri kohe soojalt.