250 g
meelepärased makaronid
1
sibul
2
küüslauguküüs
500 g
seened või muud meelepärased köögiviljad
2 sl
õli
1 tass (u 240 g)
valged oad, keedetud või purgist
100 ml
köögiviljapuljong (nt Food Studio)
150 ml
magustamata sojakoor või sojapiim
3 sl
Bon maitsepärm
1 sl
tamari kaste
näpuotsatäis
muskaatpähkel
maitse järgi
sool, pipar
kaunistuseks
petersell, seedermänniseemned
Ei ole vist inimest, kellele koorene pasta ei maitseks! Kui Sa suur seenefänn ei ole, võid need retseptis asendada meelepärase köögiviljaga – katseta näiteks suvikõrvitsaga! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Koori ja haki sibul. Koori ja purusta küüslauk.
- Pese petersell, raputa kuivaks ja haki.
- Puhasta seened ja viiluta.
- Loputa ja kurna oad, sega need sojakoorega ning lisa koos purustatud küüslaugu ja maitsepärmiga köögikombaini.
- Kuumuta pannil õli ja pruunista hakitud sibulaid 2-3 minutit. Lisa seened ja prae.
- Samal ajal, keeda pasta, juhindudes pakil olevast juhisest.
- Kui seened on kergelt kuldpruunid, lisa köögiviljapuljong, tamari kaste ja oapüree. Kuumuta keemiseni ja lase mõned minutid podiseda.
- Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa muskaatpähklit või peterselli.
- Rösti seedermänniseemneid pannil ilma õlita, kuni kuldpruunid.
- Kui makaronid on al dente, kurna need keeduveest.
- Sega pasta kastmega ja serveeri röstitud seedermänniseemnete ja peterselliga!