6-8

paprika

1

sibul, hakitud

2

suvikõrvits, hakitud

3

porgand, hakitud

1 tass

köögiviljapuljong

3 tassi

keedetud riis, kinoa, läätsed või bulgur

5 spl

tomatipasta

maitse järgi

sool, pipar

1 tk

sidruni mahl

20 g

värske till

20 g

värske petersell

Kellele siis täidetud paprikad ei meeldiks? Nende juures on hea see, et sisuks sobivaid variante on väga palju. Ka seda üht retsepti järgides saad valmistada igal korral täitsa isemoodi roa. Vaata retsepti SIIT.

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Samal ajal valmista riis, kinoa, läätsed või bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele.
  2. Lõika paprikatel varre juurest kaaneke maha, kuid jäta see alles ning tee paprikad seest tühjaks. Pese ja nõruta korralikult.
  3. Pane paprikad koos peale asetatud kaanekestega ahju. Parim oleks kasutada ahjunõud, mis on natuke sügavam, et paprikad kindlasti püsti püsiks. Lase neil 30 minuti jagu ahjus valmida.
  4. Samal ajal lase pann kuumaks ja prae sibulaid, suvikõrvitsaid ja porgandikuubikuid köögiviljapuljongis 5-6 minuti jagu.
  5. Sega sisse sulle meelepärane lisand ja tomatipasta. Lisa till ja petersell, pipar ja sool ning sega korralikult.
  6. Kui paprikad on valmis, võta need ahjust välja, täida valmistatud seguga, aseta kaaneke taas peale ja pane 30-40 minutiks tagasi ahju.
  7. Soovitatavalt puista veel üle Bon maitsepärmiga ja naudi!