2 sl
oliiviõli
1
suur sibul, hakitud
2
küüslauguküüs, purustatud
1
punane paprika, hakitud
1
oranž paprika, hakitud
1
kollane paprika, hakitud
2 sl
tomatipasta
12 vart
spargel, tükeldatud
1.5 tassi
kinoad, keetmata, loputatud
1 tl
paprikapulber
500 ml
aedviljapuljong (nt Food Studio)
serveerimiseks
värske petersell, sidruniviilud
maitseks
sool, pipar
Paella on traditsiooniline Hispaania riisiroog, mida ilmselt paljud proovinud. Oled Sa aga kunagi valmistanud taimset paella´t kinoaga? See roog valmib kiirelt, viib keele alla ja sisaldab ohtralt taimset valku! Retsept pärineb SIIT.
Eriti head maitset lisab sellele toidule tõeliselt kvaliteetne ja eestimaine Food Studio aedviljapuljong!
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
- Kuumuta oliiviõli ahjukindlas keskmise suurusega pannis. Pruunista sibulat ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 4 minutit, pidevalt segades. Lisa hakitud paprikad ja ½ tl soola ning prae veel 15 minutit, aeg-ajalt segades.
- Lisa tomatipasta ja spargel, sega korralikult ja prae veel 2 minutit.
- Lisa kinoa, paprikapulber, ½ tl soola ja pipart ning hauta koos köögiviljadega umbes 5 minutit, pidevalt segades. Lisa 350 ml aedviljapuljongit. Kuumuta keemiseni, seejärel vähenda kuumust ja lase lahtiselt podiseda umbes 25 minutit. Samal ajal kuumuta ahi 190 kraadini.
- Lisa 150 ml aedviljapuljongit, sega hästi läbi, kalla pannile ning pane ahju. Küpseta ahjus 10 minutit. Serveeri peterselli ja küpsetatud või värskete sidruniviiludega.