2 spl

õli

1-2

sibul, hakitud

1 spl

ingver, hakitud

1

punase tšilli kaun, hakitud

1 tl

vürtsköömned, jahvatatud

1 tl

koriander, jahvatatud

1 tl

kurkum, jahvatatud

1/2 tl

kaneel

3 spl

karripulber

1 tl

paprikapulber

1/2 tl

karrilehed

2

kartul, hakitud

1 purk

tomatid, purustatud

1 purk

kookospiim

250 ml

vesi

200 g

punased läätsed

1/2tk

laimimahl

maitse järgi

sool, pipar

serveerimiseks

basmati riis

Jagame Sinuga Anett Velsbergi mõnusalt kosutavat läätsekarri retsepti, mille ta ise spetsiaalselt oma paljude hõrgutiste seast Taimse Teisipäeva jaoks välja valis. Hoia Aneti retseptidel silma peal SIIN.

VALMISTAMINE:

  1. Valmista pakendil oleva õpetuse kohaselt basmati riis. Kogus vali vastavalt sellele, mitu inimest võiks söönuks saada.
  2. Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüslauk, tšilli, ingver, maitseained ning karrilehed (kui neid kasutad). (NB! Kui sa ei talu just eriti hästi vürtsikust, siis ole ingveri ja tšilliga ettevaatlik, sest ka karri ja vürtsköömned lisavad omajagu vürtsi.) Kuumuta segu pannil 2-3 minutit.
  3. Lisa kartulikuubikud ja kuumuta veel 3-5 minutit, kuni kartul on kergelt pruunikas. Lisa kookospiim, tomatikonserv ja läätsed. Keeda madalal kuumusel 20-30 minutit, kuni läätsed ja kartulid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.
  4. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga ning serveeri kohe.