1 tass

vesi

1 tass

puljong

1 tass

rohelised läätsed

2 spl

oliiviõli

2 tk

küüslauguküüs, purustatud

1 purk

tomatid, purustatud

1/2

paprika, tükeldatud

2

hapukurk, hakitud

1-2 spl

kookossuhkur

1 tl

vürtsköömned

1-2 tl

tšilli

1-2 spl

BBQ-kaste

maitse järgi

sool, pipar, paprikapulber, maitsepärm

8-10

burgerisai

1-2 tl

taimne margariin

Lohaka Leo burger, on burger mis käed ja suuümbruse kindlasti mõnuga ära määrib, kuid mis oma lihtsuses võlub igaüht. Lohakas Leo on igaühe sõber, anna talle võimalus! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lisa pannile vesi ja puljong ning loputatud läätsed ning lase podiseda keskmisel kuumusel. Lase läätsedel keema tõusta ning vähenda siis kuumust nii, et toit ei keeks, kuid siiski podiseks. Kata kaanega ja lase läätsedel pehmeneda umbes paarkümmend minutit. Kui läätsed on pehmed, kurna ning aseta kõrvale.
  2. Soojenda suur pann keskmise kuumuseni, lisa õli, sibul, küüslauk ja paprika. Maitsesta natukese soola ja pipraga ning sega. Prae pidevalt segades umbes 4-5 minutit või kuni sibul on muutunud kuldseks. Lisa tomatikonserv, kookossuhkur (või tavaline suhkur), hakitud hapukurk, bbq kaste, tšilli maitseaine, vürtsköömneid ja suitsutatud paprika. Sega korralikult ja lase podiseda paar minutit.
  3. Lisa pannile ka läätsed ning sega läbi. Lase toidul veel küpseda keskmisel kuumusel, kuni ka läätsed soojenevad (umbes 5-10 minutit). Maitse ja vajadusel lisa soola, tšillit või muud maitseainet.
  4. Serveeri kukli* vahel peente sibularõngastega.

*Kuklitele võiks anda mõnusa maitse ja ilusa jume need kiirelt (taimse margariiniselt) kuumalt pannilt läbi lastes. Suuremat hulka burgereid valmistades kasuta kuklite röstimiseks ahju.