1 purk
kikerherned
1 sl
sidrunimahl
1
küüslauguküüs
1 tl
köögiviljapuljong
2 tl
tahiini
1/4 tl
jahvatatud koriander
115 g
penne pasta
2 tl
rapsiõli
2
punane sibul, hakitud
200 g (1 tass)
seened
1/2
sidruni mahl
suur peotäis
petersell, hakitud
Roog, mis kombineerib pasta ja hummuse? Jah, palun! Kui Sa suur seenefänn ei ole, sobib siia lisada ükskõik millist muud köögivilja – kikerherneid, suvikõrvitsat… Eriti valgurikka roa jaoks katseta näiteks tofuga!
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Hummuse valmistamiseks kalla kikerherned koos vedelikuga purgist kaussi, lisa 1 tl sidruni mahla, 1 küüslaugu küüs, 1 tl puljongit, 2 tl tahinit ja ¼ tl jahvatatud koriandrit.
- Püreesta saumikseri või blenderiga kreemjaks, kuid säilita veidi kikerherneste tekstuuri.
- Valmista pasta, jälgides juhisedid pakendil.
- Samal ajal, kuumuta 2 tl rapsiõli suurel pannil ja lisa hakitud punased sibulad ja viilutatud seened. Sega aeg-ajalt, kuni sibulad ja seened on pehmed ja kergelt karamelliseerunud.
- Sega kõik kokku, vala üle ½ sidruni värskelt pressitud mahlaga, lisades vajadusel ka tekstuuri vedeldamiseks veidi vett. Kaunista peotäie hakitud peterselliga.