150 gr

taimne või

100 gr

demerara suhkur

300 gr

kõrvitsapüree

350 gr

nisujahu

1 tl

küpsetuspulber

1 tl

vaniljesuhkur

1tl

jahvatatud kaneel

3 spl

šokolaadinööbid

Kui väljas on karge sügistuul ja lehed sahisevad jalgade all, siis on aeg võtta köögis appi kõrvits. Need kõrvitsaküpsised on korraga pehmed, mahedalt vürtsikad ja parajalt magusad – nagu väikesed kuldsed päikesekiired taldrikul. Kõrvitsa loomulik magusus ja mahlasus hoiavad küpsised mõnusalt pehmed, samas kui kaneel lisab hubast sügisese küpsetamise hõngu.

Valmistamine:

  • Vahusta taimne või ja demerara suhkur.
  • Lisa võisegule kõrvitsapüree, jahu, vaniljesuhkur, küpsetuspulber, kaneel ja sega ühtlaseks massiks.
  • Lõpus lisa sokolaadinöödib.
  • Soojenda ahi 200 kraadini ja pane ahjuplaadile supilusikaga küpsisetaigen (jäta ruumi vahele, sest küpsised kerkivad).
  • Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni küpsised on ilusti kuldsed.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.