1 tk
portobello seen
300 g
Bon Vegan pehme tofu
1 tk
suurem porgand
peotäis
roheline sibul
sõrmeotsa suurune
ingverijupp
2 tk
küüslauguküüs
1 spl
õli ja spreiõli
1 tl
riisiäädikas
2 tl
sojakaste
12-14 tk
riisipaber
seesamiseemned
meelepärane kaste serveerimiseks
Need krõbedad aasiapärased pelmeenid pakuvad tõsist konkurentsi meie eestipärastele pelmeenidele.
Valmistamine:
- Riivi porgand, ingver ning tükelda küüslauk, seen ja roheline sibul.
- Sega juurviljad koos tofu ja äädikaga kokku.
- Prae segu pannil paar minutit, kuni seened ning juurviljad on pehmenenud, maitsesta sojakastmega.
- Soojenda ahi 200C juures.
- Vala suuremasse anumasse sooja vett. Leota riisipaberid ükshaaval vees, kuni paber on pehme, kuid siiski kergelt kõva.
- Laota riisipaber lõikelauale, lõika pooleks. Pane poolikule riisipaberile u 1tl (kuhjaga) täidist, voldi sõrmedega ettevaatlikult pelmeen kokku.
- Laota pelmeenid ükshaaval küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, jättes pelmeenide vahele veidi ruumi.
- Spreita pelmeenid õliga kokku ning raputa neile veidi seesamiseemneid peale.
- Küpseta pöördõhu programmil ahjus 15-20min, vahepeal ettevaatlikult neid pöörates. Küpseta, kuni pelmeenid on pealt kuldsed või piisavalt krõmpsud.
- Serveeri endale meelepärase kastmega, näiteks magushapu kastmega.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.