1 tk

portobello seen

300 g

Bon Vegan pehme tofu

1 tk

suurem porgand

peotäis

roheline sibul

sõrmeotsa suurune

ingverijupp

2 tk

küüslauguküüs

1 spl

õli ja spreiõli

1 tl

riisiäädikas

2 tl

sojakaste

12-14 tk

riisipaber

seesamiseemned

meelepärane kaste serveerimiseks

Need krõbedad aasiapärased pelmeenid pakuvad tõsist konkurentsi meie eestipärastele pelmeenidele.

Valmistamine:

  • Riivi porgand, ingver ning tükelda küüslauk, seen ja roheline sibul.
  • Sega juurviljad koos tofu ja äädikaga kokku.
  • Prae segu pannil paar minutit, kuni seened ning juurviljad on pehmenenud, maitsesta sojakastmega.
  • Soojenda ahi 200C juures.
  • Vala suuremasse anumasse sooja vett. Leota riisipaberid ükshaaval vees, kuni paber on pehme, kuid siiski kergelt kõva.
  • Laota riisipaber lõikelauale, lõika pooleks. Pane poolikule riisipaberile u 1tl (kuhjaga) täidist, voldi sõrmedega ettevaatlikult pelmeen kokku.
  • Laota pelmeenid ükshaaval küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, jättes pelmeenide vahele veidi ruumi.
  • Spreita pelmeenid õliga kokku ning raputa neile veidi seesamiseemneid peale.
  • Küpseta pöördõhu programmil ahjus 15-20min, vahepeal ettevaatlikult neid pöörates. Küpseta, kuni pelmeenid on pealt kuldsed või piisavalt krõmpsud.
  • Serveeri endale meelepärase kastmega, näiteks magushapu kastmega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.