400 ml

täisrasvane kookoskreem

4 tl

vahtrasiirup

2 tl

kakaovõi

1 tl

vanillipasta

1 tl

agar agar

200 g

vaarikad

2 tl

pruun suhkur

serveerimiseks

värsked vaarikad ja piparmündilehed

Tõeline itaalia klassika koos mahlase vaarika toormoosi kattega.

Valmistamine:

  • Sega kõik koostisosad väikeses potis kokku. Lase keema, vahepeal segades, kuni kakaovõi on sulanud ning agar agar täielikult segunenud.
  • Vala segu ettevaatlikult väikestesse klaaspurkidesse või meelepärasesse serveerimisanumatesse.
  • Lase panna cottal külmkapis 2-3h tahkneda.
  • Samal ajal valmista vaarika toormoos keetes vaarikaid suhkruga potis, kuni vaarikad on pehmeks keenud.
  • Lase moosil jahtuda.
  • Serveerides lisa panna cottadele moos, värske vaarikas ning mõned piparmündilehed.
  • Head isu!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.