u 500 g

väike kõrvits

3 tk

küüslauguküüs

1/2

sidrunist pressitud mahl

2 tl

tahini

400 g

konserv kikerherned

1 tl

jahvatatud muskaatpähkel

oliiviõli

sool-pipar

Kreemjas ja vitamiinirohke kõrvitsahummus sobib ideaalseks dipiks snäkilauale.

Valmistamine:

  • Puhasta kõrvits seemnetest, lõika ära koor.
  • Tükelda kõrvitsasisu väikesteks kuubikuteks (u 2x2cm) ning laota need ahjupannile.
  • Soojenda ahi 200C.
  • Lisa kõrvitsakuubikutele küüslauk, veidi oliiviõli ning maitseained.
  • Küpseta kuubikuid 45 minutit vahepeal segades, kuni need on küpsed.
  • Pese kikerherned voolava vee all, pane kõik ülejäänud koostisosad köögikombaini ning mikserda, kuni kõik on ühtlane mass. Kui mass tundub liiga paks, lisa veidi vett.
  • Serveeri meelepäraste köögiviljadega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.