2 tk
porgand
2 tk
varsseller
1 tk
sibul
peotäis
küüslauguküüs
100 g
lehtkapsas
1 tk
lilla bataat
150 g
kuivatatud mustad oad
2 tl
konsentreenitud tomatipasta
1 tl
paprikapulber
0.5 tl
karripulber
0.5 tl
köömned
0.5 tl
tšillihelbed
2 tk
köögivilja puljongikuubik
220 g
Bon Vegan kergelt suitsutatud tofuviinerid
1 tk
talisibula valge osa
maitsestamiseks
sidrunimahl
maitsestamiseks
sool ja pipar
Üllata… või pigem hirmuta oma lähedasi Halloween‘il hirmuäratava, kuid valgurikka oasupiga. 👻 🎃 🦇
Valmistamine:
- Leota oad jahedas vees üleöö.
- Loputa oad, keeda neid suuremas potis keskmisel kuumusel soolases vees 1h või kuni oad on pehmed.
- Samal ajal puhasta ning tükelda köögiviljad.
- Prae teises potis porgand, sibul, küüslauk ja seller, kuni need on küpsed.
- Lisa bataaditükid ja lehtkapsas, prae veel paar minutit. Siis lisa maitseained, puljongikuubikud ning vesi. Keeda umbes pool tundi või kuni kõik köögiviljad on pehmed.
- Blenderda supipõhi.
- Lisa supile keedetud oad, soovi korral maitsesta veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.
- “Varvaste” jaoks lõika tofuviinerid pooleks ning kergelt kuumuta neid kuumal pannil ilma õlita, kuni neile tekib kergelt kuldne jume.
- Lõika talisibulatel valged otsad väikesteks tükkideks ning suru need varvastele küünteks.
- Serveeri kuumalt!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.