2 tk

porgand

2 tk

varsseller

1 tk

sibul

peotäis

küüslauguküüs

100 g

lehtkapsas

1 tk

lilla bataat

150 g

kuivatatud mustad oad

2 tl

konsentreenitud tomatipasta

1 tl

paprikapulber

0.5 tl

karripulber

0.5 tl

köömned

0.5 tl

tšillihelbed

2 tk

köögivilja puljongikuubik

220 g

Bon Vegan kergelt suitsutatud tofuviinerid

1 tk

talisibula valge osa

maitsestamiseks

sidrunimahl

maitsestamiseks

sool ja pipar

Üllata… või pigem hirmuta oma lähedasi Halloween‘il hirmuäratava, kuid valgurikka oasupiga. 👻 🎃 🦇

Valmistamine:

  • Leota oad jahedas vees üleöö.
  • Loputa oad, keeda neid suuremas potis keskmisel kuumusel soolases vees 1h või kuni oad on pehmed.
  • Samal ajal puhasta ning tükelda köögiviljad.
  • Prae teises potis porgand, sibul, küüslauk ja seller, kuni need on küpsed.
  • Lisa bataaditükid ja lehtkapsas, prae veel paar minutit. Siis lisa maitseained, puljongikuubikud ning vesi. Keeda umbes pool tundi või kuni kõik köögiviljad on pehmed.
  • Blenderda supipõhi.
  • Lisa supile keedetud oad, soovi korral maitsesta veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.
  • “Varvaste” jaoks lõika tofuviinerid pooleks ning kergelt kuumuta neid kuumal pannil ilma õlita, kuni neile tekib kergelt kuldne jume.
  • Lõika talisibulatel valged otsad väikesteks tükkideks ning suru need varvastele küünteks.
  • Serveeri kuumalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.