2 dl
risoto riis
1,5 dl
kõrvitsapüree
750 ml
köögivilja puljong
1 tk
küüslauguküüs
0,5 tk
väiksem sibul
0,5 dl
valge vein
2 spl
maitsepärm
1 spl
oliiviõli
sool, pipar
Serveerimiseks
kõrvitsaseemned, praetud seened, kõrvitsaseemne õli
Olgu tegemist argipäeva õhtusöögi või külaliste võõrustamisega, kõrvitsa risoto on alati muljetavaldav. Kõrvitsa kuldne värv ja sametine tekstuur annavad roale pidulikkust, samas kui lihtsad koostisosad ja aeglane haudumine pakuvad tõelist kokkamise rõõmu.
Valmistamine:
- Tükelda sibul ja küüslauk.
- Prae pannil kergelt sibul ja küüslauk, lisa juurde risoto riis ja kuumuta umbes 1-2minutit.
- Lisa riisile valge vein ja keeda see alla. Lisa kõrvitsapüree ja paar kulbitäit kuuma köögivilja puljongit.
- Kuumuta risotot tasasel tulel, lisades pidevalt kuuma puljongit.
- Kui riis on mõnusalt al dente, lisa maitsepärm, sool ja pipar, soovi korral võid lisada ka taimset juustu.
- Aseta risoto taldrikule ja soovi korral kaunista kõrvitsaseemnete, kõrvitsaseemne õli või praetud seentega.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.