1 purk
mustad oad
1 purk
kidney oad
300 g
viilutatud tomatid
1 purk
tomatipasta
1
suur hakitud maguskartul
200 g
keetmata kinoa
1
hakitud sibul
5-6
hakitud küüslauguküüs
4 tassi
vesi/köögiviljapuljong
1 spl
oliiviõli
1,5 spl
tšillipulber
1-2 tl
vürtsköömned
1 spl
kuivatatud oregano
maitse järgi
küüslaugupulber, sibulapulber, sool
serveerimiseks
roheline sibul, avokaado
Tšilli valmib kiirelt, seda saab teha suhteliselt käepärastest vahenditest, mistõttu on maitse iga kord erinev ja lisaks on tšilli on oma olemuselt lihtsalt hästi kosutav kõhutäis. Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Lase keskmisel kuumusel poti põhjas õli kuumaks. Kuumuta potis sibulat umbes 7-10 minutit, kuni see on pehme ja kuldpruun.
- Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel umbes minuti jagu.
- Lisa tomatipasta, tšillipulber, vürtsköömen, oregano, küüslaugu- ja sibulapulber, sega ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
- Aseta potti tomatid, vesi või köögiviljapuljong, oad ja maguskartul ning sega läbi.
- Viimasena lisa juurde jooksva külma vee all korralikult loputatud kino ja keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit aeg-ajalt segades.
- Tšilli on valmis, kui maguskartul on pehme.