1 purk

mustad oad

1 purk

kidney oad

300 g

viilutatud tomatid

1 purk

tomatipasta

1

suur hakitud maguskartul

200 g

keetmata kinoa

1

hakitud sibul

5-6

hakitud küüslauguküüs

4 tassi

vesi/köögiviljapuljong

1 spl

oliiviõli

1,5 spl

tšillipulber

1-2 tl

vürtsköömned

1 spl

kuivatatud oregano

maitse järgi

küüslaugupulber, sibulapulber, sool

serveerimiseks

roheline sibul, avokaado

Tšilli valmib kiirelt, seda saab teha suhteliselt käepärastest vahenditest, mistõttu on maitse iga kord erinev ja lisaks on tšilli on oma olemuselt lihtsalt hästi kosutav kõhutäis. Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lase keskmisel kuumusel poti põhjas õli kuumaks. Kuumuta potis sibulat umbes 7-10 minutit, kuni see on  pehme ja kuldpruun.
  2. Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel umbes minuti jagu.
  3. Lisa tomatipasta, tšillipulber, vürtsköömen, oregano, küüslaugu- ja sibulapulber, sega ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
  4. Aseta potti tomatid, vesi või köögiviljapuljong, oad ja maguskartul ning sega läbi.
  5. Viimasena lisa juurde jooksva külma vee all korralikult loputatud kino ja keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit aeg-ajalt segades.
  6. Tšilli on valmis, kui maguskartul on pehme.