Falafelid
400 g
kuivatatud kikerherned
suur kimp
korianderilehed
suur kimp
peterselli
1 tk
sibul
4 tk
kûûslauguküüs
1 tl
seesamiseemned
1 tl
kikerhernejahu
1 tl
küpsetuspulber
1 tl
paprikapulber
1.5 tl
köömned
1 tl
sool
1 tl
pipar
serveerimiseks
oliiviõli
Tzatziki kaste
suur kimp
värske till
1 tk
suur kurk
2 tk
küüslauguküüs
1/2
sidrunist pressitud mahl
400 g
Alpro maitsestamata kreeka stiilis jogurt
2 tl
maitsepärm
1 tl
sool
0.5 tl
pipar
Kui Lähis-Ida ja Kreeka maitsed kohtuvad ja toovad Sinuni ühe eriti suust vett jooksma ajava retsepti.
Valmistamine:
- Pane kikerherned likku minimaalselt 12h või üleöö. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis jäta see samm vahele.
- Purusta köögikombainis leotatud kikerherned, sibul, küüslauk ja maitsetaimed.
- Sega suures kausis kokku püreestatud kikerherne segu koos ülejäänud maitseainetega. Vajadusel lisa veidi vett. Segu peab jääma niiske, kergelt pasta laadse tekstuuriga.
- Vormi käte vahel või jäätisekulpi kasutades pallid ning aseta küpsetuspaberiga laotud ahjupannile. Spreita falafelid õliga üle ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220C 25-30min, neid vahepeal pöörates.
- Tzatziki jaoks riivi kurk suurema riiviga. Pigista riivitud kurkidest võimalikult palju vedelikku välja. Riivi küüslauk juusturiiviga. Sega kõik koostisosad omavahel kokku, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. Serveerides nirista veidi oliiviõli kastmele peale. Kõige maitsvamad on falafelid kuumalt ning kaste külmalt!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.