Falafelid

400 g

kuivatatud kikerherned

suur kimp

korianderilehed

suur kimp

peterselli

1 tk

sibul

4 tk

kûûslauguküüs

1 tl

seesamiseemned

1 tl

kikerhernejahu

1 tl

küpsetuspulber

1 tl

paprikapulber

1.5 tl

köömned

1 tl

sool

1 tl

pipar

serveerimiseks

oliiviõli

Tzatziki kaste

suur kimp

värske till

1 tk

suur kurk

2 tk

küüslauguküüs

1/2

sidrunist pressitud mahl

400 g

Alpro maitsestamata kreeka stiilis jogurt

2 tl

maitsepärm

1 tl

sool

0.5 tl

pipar

Kui Lähis-Ida ja Kreeka maitsed kohtuvad ja toovad Sinuni ühe eriti suust vett jooksma ajava retsepti.

Valmistamine:

  • Pane kikerherned likku minimaalselt 12h või üleöö. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis jäta see samm vahele.
  • Purusta köögikombainis leotatud kikerherned, sibul, küüslauk ja maitsetaimed.
  • Sega suures kausis kokku püreestatud kikerherne segu koos ülejäänud maitseainetega. Vajadusel lisa veidi vett. Segu peab jääma niiske, kergelt pasta laadse tekstuuriga.
  • Vormi käte vahel või jäätisekulpi kasutades pallid ning aseta küpsetuspaberiga laotud ahjupannile. Spreita falafelid õliga üle ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220C 25-30min, neid vahepeal pöörates.
  • Tzatziki jaoks riivi kurk suurema riiviga. Pigista riivitud kurkidest võimalikult palju vedelikku välja. Riivi küüslauk juusturiiviga. Sega kõik koostisosad omavahel kokku, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. Serveerides nirista veidi oliiviõli kastmele peale. Kõige maitsvamad on falafelid kuumalt ning kaste külmalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.