50 g

mandlid

4 tl

oliiviõli

2

küüslauguküüs, hakitud

1 spl

punase pipra helbed

1

sellerivars, hakitud

100 g

kinoa

1

kollane paprika

2

rohelise sibula vars, peeneks hakitud

1 tl

tüümian

1

keskmine suvikõrvits

1/2

laim

Täna toome Sinuni tõenäoliselt natuke uusi maitseid ja veidi ebatavalise kombo. Selles mõnusas salatis kohtuvad mandlid köögiviljadega ja ilmneb, et nood käivad kokku nagu sukk ja saabas.

VALMISTAMINE:

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Rösti mandleid umbes 6-7 minutit, kuni need muutuvad krõbedaks ning kergelt pruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
  2. Vala kinoa sõelale, loputa hoolikalt voolava külma vee all ning kurna.
  3. Kuumuta 2 tl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa kollane paprika, küüslauk, roheline sibul, pipra helbed, prae kuni paprika on kergelt krõbe.
  4. Lisa kinoa, tüümian, üks tass vett ning 0.5 tl soola.
  5. Lase toidul keema tõusta ning siis vähenda temperatuuri, kata kaanega ja prae umbes seitse minutit.
  6. Lisa suvikõrvits, kata kaanega ning prae, kuni kinoa on pehme, 5-8 minutit. Eemalda pann tulelt.
  7. Lisa selleri, mandlid ja kaks tl oliiviõli, maitsesta soolaga. Ja voila, valmis ta ongi!