Burger:

500 g

bataat

240 g

mustad oad

2 spl

oliiviõli

1/2 tk

punane tšillipipar

1 tk

sibul, hakitud

1 tl

jahvatatud vürtsköömned

0.5 tl

Cayenne'i pipar

5-6 spl

riivsai

maitseks

sool, pipar

Avokaado kreem:

2 tk

avokaado

4 tl

laimi mahla

2 tk

küüslauguküüs

peotäis

koriander

maitseks

sool, pipar, Bon maitsepärm

Serveerimiseks:

2 tk

tomat

4 tk

saiakukkel

2 spl

taimne majonees

4 tk

salatileht

~10 viilu

jalapenod

Tahaks ju sellist burgerit, mida oleks hea ja kerge seedida, aga mille osas maitses allahindlusi ei tee. Meil on täna just selline retsept jagamiseks – bataadiburger kogu oma headuses ja mahlakuses. Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni bataadi tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna.
  2. Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.
  3. Prae tšillipipar ja sibul 1 tl oliiviõliga keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pannile vürtsköömned ja Cayenne’i pipar ning kuumuta veel 1 min.
  4. Vala sibula-vürtside segu bataadi ja oa püreele, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja pipraga.
  5. Aseta segu 30 minutiks külmkappi tahenema.
  6. Püreesta köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimimahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Juustusema meki saamiseks võid püreele lisada ka maitsepärmi. Soovi korral lisa avokaadokreemile ka värske koriander.
  7. Kuumuta 1 tl õli pannil. Tee bataadipüreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, kuni need on kuldpruunid.
  8. Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaado kreemi.