Burger:
500 g
bataat
240 g
mustad oad
2 spl
oliiviõli
1/2 tk
punane tšillipipar
1 tk
sibul, hakitud
1 tl
jahvatatud vürtsköömned
0.5 tl
Cayenne'i pipar
5-6 spl
riivsai
maitseks
sool, pipar
Avokaado kreem:
2 tk
avokaado
4 tl
laimi mahla
2 tk
küüslauguküüs
peotäis
koriander
maitseks
sool, pipar, Bon maitsepärm
Serveerimiseks:
2 tk
tomat
4 tk
saiakukkel
2 spl
taimne majonees
4 tk
salatileht
~10 viilu
jalapenod
Tahaks ju sellist burgerit, mida oleks hea ja kerge seedida, aga mille osas maitses allahindlusi ei tee. Meil on täna just selline retsept jagamiseks – bataadiburger kogu oma headuses ja mahlakuses. Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni bataadi tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna.
- Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.
- Prae tšillipipar ja sibul 1 tl oliiviõliga keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pannile vürtsköömned ja Cayenne’i pipar ning kuumuta veel 1 min.
- Vala sibula-vürtside segu bataadi ja oa püreele, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja pipraga.
- Aseta segu 30 minutiks külmkappi tahenema.
- Püreesta köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimimahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Juustusema meki saamiseks võid püreele lisada ka maitsepärmi. Soovi korral lisa avokaadokreemile ka värske koriander.
- Kuumuta 1 tl õli pannil. Tee bataadipüreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, kuni need on kuldpruunid.
- Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaado kreemi.