5 tk

väike peet

1 kg

kartul

1 tk

keskmine õun

1 tk

valge sibul

450 g

marineeritud kurk

250g

tofu

4 spl

magus sinep

400 g

taimne majonees

200 g

taimne toidukoor

maitse järgi

sool

Igaks puhuks peolauale sobiv klassikaline rosolje toob endaga kaasa kerge nostalgia hõngu. See mahlane ja maitsev salat oma uues taimses kuues pärineb blogist Lifebasedfoods. Hoia end tema tegemistega kursis SIIN.

  1. Keeda eraldi pottides pehmeks koorimata kartulid (20 min) ja koorimata peedid (35 min). Võid kasutada ka pakendatud keedupeete. Kalla vesi ära ja lase peetidel ja kartulitel jahtuda. Võid seda teha ka eelmisel õhtul.
  2. Koori peedid ja kartulid ning haki väikesteks kuubikuteks.
  3. Haki ka tofu, sibul, õun ja marineeritud kurgid – soovitame kasutada Põltsamaa võileivakurke, mille marinaad annab salatile eriti mõnusa meki.
  4. Seejärel sega salatisse sinep, taimne majonees ja taimne koor. Maitsesta salat soolaga. Alati võid lisada juurde ka sinepit ja majoneesi vastavalt maitsele.
  5. Lase salatil enne serveerimist mõni tund kuni üleöö seista, et maitsed mõnusalt läbi käiks ja naudi tuttavaid maitseid taimses võtmes!