600 g

maguskartul

2 spl

oliiviõli

1 spl

tšillihelbed

1 purk

mustad oad

1 purk

mais

2

avokaado

250 g

tomat

1

väike punane sibul

maitse järgi

koriandrit, laimimahl

Täna toome Sinuni taas ühe maitsva salati, mis on eriti mõnus seetõttu, et kuigi tegemist on salatiga, milles on palju toorest ja värsket kraami, on selles ka mõnusalt kosutavat sooja ja krõbedat bataati.
VALMISTAMINE:
  1. Eelkuumuta ahi 180°C-ni. Lao ahjuplaadile maguskartuli kuubikud, mis on eelnevalt läbi segatud oliiviõli, tšillihelvestega, soola ja pipraga. Rösti bataati ahjus umbes 30 minutit, kuni tükid on pehmed (katsu kahvliga).
  2. Samal ajal sega teised koostisosad suures kausis ettevaatlikult kokku (visusaalse ilu nimel eitohiks avokaado tükke väga puruks segada), lisa üks teelusikatäis õli, maitsesta ja sega veel õrnalt läbi.
  3. Serveeri salat koos maguskartuliga!