450 g (u 4 tk)
õun
250 g
nisu-või täistera kaerajahu
100 g
pruun suhkur
50 g
suhkur
2 tl
küpsetuspulber
0.5 tl
sooda
60 g
mandlijahu
1 tl
kaneel
0.5 tl
sool
160 ml
taimne piim
80 g
vegan maitsestamata jogurt
1 spl
sidrunimahl
80 ml
taimeõli
Purukate
30 g
taimne või
50 ml
nisu-või täistera kaerajahu
1 spl
pruun suhkur
0.5 tl
kaneel
Kodune õunakook on klassikaline magustoit, milles saab ära kasutada hooajalisi kohalikke õunu. Naudi kooki koos vaniljekastme või meelepärase jäätisega.
- Koori ja tükelda õunad.
- Sega kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber, sooda, mandlijahu, kaneel ja sool.
- Sega teises anumas kokku taimne piim, õli (rapsi-, oliivi- või pähkliõli) ja taimne maitsestamata jogurt.
- Suuremas kausis sega kokku kuivained ja vedelikud, kuid ära sega üle ja lisa segule õunatükid.
- Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga koogivormi.
- Purukatteks lisa kõik koostisained – jahu, suhkur, tükeldatud külm taimne või ja kaneel ühte anumasse ja pudista sõrmedega segu purulaadseks. Purusegule võid lisada ka purustatud pähkleid.
- Kata kook puruseguga.
- Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud ilusa kuldse värvuse.