450 g (u 4 tk)

õun

250 g

nisu-või täistera kaerajahu

100 g

pruun suhkur

50 g

suhkur

2 tl

küpsetuspulber

0.5 tl

sooda

60 g

mandlijahu

1 tl

kaneel

0.5 tl

sool

160 ml

taimne piim

80 g

vegan maitsestamata jogurt

1 spl

sidrunimahl

80 ml

taimeõli

Purukate

30 g

taimne või

50 ml

nisu-või täistera kaerajahu

1 spl

pruun suhkur

0.5 tl

kaneel

Kodune õunakook on klassikaline magustoit, milles saab ära kasutada hooajalisi kohalikke õunu. Naudi kooki koos vaniljekastme või meelepärase jäätisega.

  1. Koori ja tükelda õunad.
  2. Sega kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber, sooda, mandlijahu, kaneel ja sool.
  3. Sega teises anumas kokku taimne piim, õli (rapsi-, oliivi- või pähkliõli) ja taimne maitsestamata jogurt.
  4. Suuremas kausis sega kokku kuivained ja vedelikud, kuid ära sega üle ja lisa segule õunatükid.
  5. Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga koogivormi.
  6. Purukatteks lisa kõik koostisained – jahu, suhkur, tükeldatud külm taimne või ja kaneel ühte anumasse ja pudista sõrmedega segu purulaadseks. Purusegule võid lisada ka purustatud pähkleid.
  7. Kata kook puruseguga.
  8. Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud ilusa kuldse värvuse.