2 spl

taimne või

1

sibul

400 g

kukeseened

1/2

porrulauk

200 g

suvikõrvits

4 küünt

küüslauk

180 g

Mati kanaloog

100 g

taimne koor

70 g

taimne creme fraiche

200 ml

köögiviljapuljong

1 spl

karripulber

2 tl

jahvatatud vürtsköömned

200 g

lehttaigen

pintseldamiseks

sojapiim

maitsestamiseks

sool ja pipar

Mõnus ahjupirukas, milles saavad kokku kuldsed kukeseened, mahlased köögiviljad ning mükovalgust tehtud Mati kanaloog.

  1. Pane eelmisel õhtul lehttaigen sulama.
  2. Puhasta kukeseened ning aja pane pann kõrgele kuumusele sooja. Pane ka ahi 180 °C  juurde sooja.
  3. Pane seened kuivale pannile ning kuumuta neid umbes 5 minutit, et neist võimalikult palju vett välja saada.
  4. Samal ajal, kui seened pannil on, haki sibul, porru, suvikõrvits ja kanaloog väiksemateks kuubikuteks.
  5. Lisa pannile taimne või ning kõik hakitud koostisosad, sega läbi ning kuumuta 5 minutit kõrgel kuumusel.
  6. Keera kuumus madalamaks ning lisa hakitud küüslauk ning maitseained ja kuumuta mõned minutid.
  7. Lisa creme fraiche ja koor, sega segu ühtlaseks. Lisa ka köögiviljapuljong, sega läbi ning maitse segu. Vajadusel lisa soola, pipart või karrit. Kuumuta 5 minutit.
  8. Pane segu ahjukindlasse vormi, mille diameeter oleks umbes 22 cm. Laota peale lehttaigna leht või lehed, mis on veidi õhukesemaks rullitud. Sälguta taigna pealispind noaga ning pintselda selle pind sojapiimaga.
  9. Küpseta pirukat 25 minutit või kuni taigen on krõbe ja kuldne, lase sel 10 minutit jahtuda ning serveeri värske salatiga.