600 g

värske noor kartul

1 pea

värske kapsas, hakitud

2

porgand, hakitud

1

sibul, hakitud

3

küüslauguküüs, hakitud

60 g

herned

2 tl

sool

2 tl

hakkliha maitseaine

200 g / 70 g

taimne hakis või keedetud pruunid läätsed/kuiv sojahakis

1 spl

mahe sinep

200 ml

köögiviljapuljong

3 vart

värske till, hakitud

Koorene kurgisalat

2 väikest või 1/2 pikk

kurk, viilutatud

1/4

punane sibul, viilutatud

1 peotäis

värske till, hakitud

3 spl

taimne koor või hapukoor

4 spl

sidrunimahl

1 tl

sool

1/2 tl

must pipar

1 tl

küüslaugupulber

Varasuvise kapsaga hautis keedukartuli ja kreemise kurgisalatiga on imeline värske roog, mis on tõeline koduse toidu klassika.

  1. Pese noored kartulid, lõika suuremad kartulid pooleks ning pane need soolatud veega keema.
  2. Kui kasutad sojagraanuleid, siis vala 70 g kuivale hakisele kuumakindlas kausis 150 ml kuuma vett peale ning lase 5 minutit rehüdreeruda.
  3. Kuumuta pannil õli ning kuumuta taimset hakist või läätsesid mõned minutid. Lisa hakklihamaitseaine, 1 tl soola ning lisa hakitud sibul. Kuumuta 3 minutit, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut.
  4. Lisa pannile hakitud kapsas ja porgand, 200 ml köögiviljapuljongit, sega läbi ning lase 10 minutit kaane all haududa.
  5. Lisa värsked või külmutatud herned, sinep ja hakitud till, sega läbi ning lisa vajadusel veel soola ja pipart. Hauta veel 5 minutit.
  6. Sega kokku salat.
  7. Serveeri kapsahautis keedukartulite ning koorese kurgisalatiga.