1 tl
oliiviõli
2
küüslauguküüs
1
jalapeno
1 tass
kinoa
1 tass
köögiviljapuljong
1 purk
mustad oad
1 purk
tomatid
200 g
konserveeritud mais
1 tl
tšillipulber
0.5 tl
vürtsköömnd
1
avokaado
1
laimi mahl
2 tl
koriander
Olgem ausad – suvel pole tihti aega köögis pikalt toimetada. Samas tahaks siiski, et toit oleks mitmekülgne, toitev ja maitsev. Sel juhul tulebki appi ühe panni roog – mehhikopärane kinoa! Natuke hakkimist, natuke panni peal segamist, ühe toiduvalmistamise nõu pesu ja voila – valmis! Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Kumuuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
- Lisa küüslauk ja jalapeno, prae hoolikalt segades umbes üks minut.
- Lisa kinoa, puljong, oad, tomatid, mais, tšillipulber ja vürtsköömned. Maitsesta veel lisaks soola ja pipraga.
- Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust ja lase podiseda, kuni kinoa muutub pehmeks (umbes 20 minutit).
- Lõpus lisa avokaado, laimimahl ja koriander ning serveeri.