700 g

värske kartul

3 tk

soolakurk

150 g

redis

1 tk

valge sibul

100 g

värsked või külmutatud herned

peotäis

till

2 vart

roheline sibul

Salatikaste

2 spl

Dijoni sinep

2 spl

vahtra- või agaavisiirup

3 spl

oliiviõli

4 spl

sidrunimahl

maitsestamiseks

sool ja pipar

See kerge kartulisalat on maitsev lisand igale grillipeo lauale. Magus sinepikaste ning krõmpsud köögiviljad loovad maitsva suvise ja kodumaise koosluse. Seega sea sammud turule või aeda!

  1. Pese kartulid ning pane need soolatud veega keema. Väiksemad kartulid peaksid 20 minutiga valmis olema. Kalla vesi ära ning lase kartulitel potis jahtuda.
  2. Haki kurgid ja redised õhukesteks viiludeks. Haki sibul, till ning roheline sibul.
  3. Sega suure kausi põhjas kokku salatikaste.
  4. Poolita jahtunud kartulid ning lisa koos köögiviljadega suurde kaussi.
  5. Sega õrnalt läbi ning lase enne serveerimist vähemalt 30 minutit seista.