120 g
kamajahu
500 ml
taimne vahukoor (nt Tere Deary kaerakreem või Valio Oddlygood taimne vahukoor)
400 g
paksem taimne jogurt (nt Alpro Skyr-tüüpi jogurt)
180 g
suhkur
serveerimiseks
marjad, moos, šokolaad
Klassikaline kamavaht on saanud veelgi mõnusama uue taimse kuue. See kerge magusroog paneb pidulikule õhtusöögile ilusa punkti.
Retseptist saab 6 portsjonit.
- Rösti kuumal pannil kamajahu 2 minutit. Nii saab kama sügavama ja pähklisema maitse. Lase 5 minutit jahtuda.
- Vahusta suures kausis mikseri või vispliga vahukoor suhkruga. Vahukoor peab olema vähemalt mõned tunnid enne saanud külmkapis jahtuda, sest ega soe koor vahtu ei lähe!
- Lisa vahukoorele 500g taimset jogurtit ning kamajahu. Sega ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
- Võid katsetada erinevate maitsetega, näiteks lisades vahule kaneeli, piparkoogimaitseainet või purustatud Marianne komme.
- Serveeri vaht marjade, moosi või riivitud šokolaadiga.