3 tassi
brokoliõisikud
1
porgand, hakitud
3
küüslauguküüs, hakitud
1
sibul, hakitud
1
sellerivars, hakitult
1 tass
seened
3 tassi
tomatid
1 purk
tomatipasta
1 tass
rohelised või punased läätsed
2 tassi
vesi või köögiviljapuljong
1 spl
oregaano
1 tl
tüümian
1 spl
suhkur või agaavisiirup
maitse järgi
sool, pipar
garneeringuks
kreeka pähklid, maitsepärm
Tänaseks toiduks, millega Sind kostitada, oleme valinud läätse bolognese. See on üks lihtne, maitsev ja valgurikas roog, mis on kõigile mokka mööda olema. Söövad ja kiidavad nii lapsed kui täiskasvanud!
VALMISTAMINE:
- Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta.
- Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
- Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.
- Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained.
- Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.
- Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid. Sega ja naudi!