2 spl

oliiviõli

2

sibul, hakitud

1

küüslauguküüs, hakitud

2

suvikõrvits

800 ml

köögiviljapuljong

2 spl

mündileht

pool

avokaado

2 spl

värske sidruni mahl

maitse järgi

sool, pipar

garneeringuks

seemned, pähklid, maitsepärm

Värske ja kiirelt valmiv kreemine suvikõrvitsa-avokaadosupp on ideaalne kevad-suvine roog.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suuremal pannil oliiviõli ja prae sibulat 5 minutit, seejärel lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit.
  2. Lisa juurde hakitud suvikõrvits ja prae segu pannil veel umbes 5 minutit, kuni kõik muutub pehmeks ja pruunikaks.
  3. Lisa köögiviljapuljong ja lase supil keema tõusta.
  4. Võta pann tulelt ja sega sisse münt, avokaado ja maitse järgi sool ja pipar.
  5. Lisa supp blenderisse või purusta saumikseriga ühtlaseks ning kreemiseks.
  6. Enne serveerimist sega supi sisse sidrunimahl ning serveeri koos suvikõrvitsaribadega või muu meelepärasega.