2
keskmine punane sibul, viilutatud
1
kollane sibul, viilutatud
õli, praadimiseks
2
küüslauguküüned, hakitud
1 tass
rohelised läätsed
6 tassi
köögiviljapuljong
1 tl
värske tüümian
maitse järgi
sool, pipar
Mõnus tummine ja soojendav kausitäis Prantsuse sibulasuppi on tõeline comfort food! Lihtsad koostisosad ning imelihtne valmistada. Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Kalla poti põhja õli ja kuumuta keskmisel-madalal kuumusel. Lisa viilutatud sibulad ja kuumuta 30 minutit, kaas peal. Sega vahetevahel kuni sibulad on pehmed ja karamelliseeritud. Olge ettevaatlik, et sibulat ära ei kõrveta!
- Lisa küüslauk ja kuumuta umbes 1 minutit.
- Lisa ülejäänud koostisosad ja lase vaiksel tulel haududa umbes 30-45 minutit, ilma kaaneta, kuni läätsed on pehmed.
- Maitse ning lisa soovi korral veel soola või pipart.