3
keskmised kartulid
pool
porgand
1
keskmine sibul
3 sl
jahu
näpuotsatäis
sool, pipar
60 ml
taimset juustu
Krõbedad kartulipannkoogid on Ukraina köögi klassika. Neid eristab teiste riikide kartulipannkookidest see, et need on valmistatud peeneks riivitud kartulitest, need on ümaramad ja pole näha riivitud kartuli tükke.
VALMISTAMINE:
- Riivi peene riiviga kartul, sibul ja porgand. Pane saadud segu sõela ja pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik.
- Seejärel pane riivitud kartul, porgand ja sibul suurde kaussi. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega hoolikalt.
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Enne kartulipannkookide pannile tõstmist veendu, et õli on kuum. Katseta seda väikese taignatükiga. Kui õli on piisavalt kuum, hakkab see taigna ümber mullitama.
- Võta kätega osa segust ja vormi palliks. Suru pall pannkoogikujuliseks ja aseta ettevaatlikult kuuma õli sisse. Mida õhemad pannkoogid on, seda kiiremini need küpsevad.
- Prae mõlemalt poolt umbes 5 minutit. Pannkoogid peavad olema mõlemalt poolt pruunid ja krõbedad.
- Aseta pannkoogid restile või paberrätikule. Soovi korral puista peale veidi soola.
- Serveeri kuumalt!