1 purk
mustad oad
1 purk
Cannellini oad
2
tomat
3-4 spl
tomatipasta
1
paprika, hakitud
1
väike sibul
3-4
küüslauguküüs, hakitud
1 tl
köömned
1 tl
oregaano
0.5 tl
tšillipulber
0.25 tl
Cayenne'i pipar
0.25 tl
must pipar
1 tl
laimi mahl
1.5 tassi
köögiviljapuljong
1 tl
õli
maitseks
roheline sibul, koriander, avokaado
Täna toome Sinuni taas ühe mugava ja kosutava roa. Kahe oa tšilli retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Lase pann soojaks, lisa õli, seejärel aseta pannile sibul ja küüslauk. Prae 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa paprika ja vürtsid ning sega korralikult läbi. Prae 3-4 minuti jagu.
- Seejärel sega juurde laimi mahl, hakitud tomatid, tomatipasta ja sool.
Lisa oad ja puljong. Sega korralikult ning lase kaane all 15 minuti jagu podiseda. - Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral võid lisada ka tüümiani või teisi sarnaseid maitsetaimi. Kui tšilli tundub hapukas, lisa umbes ½ tl suhkrut, et maitseid tasakaalustada.
- Lase veel veel 5-10 minutit toidul valmida.
- Serveerimiseks kasuta nt avokaadot, kaerakoort või taimetoitlaste kastet. Kõrvale ampsamiseks sobib hästi must leib. Ja nagu öeldud – toit maitseb imehea ka riisi, bulguri või kuskussiga.