1 purk
kikerherned
1 tk
suvikõrvits
2 tk
porgand
1 kimp
lehtkapsas või spinat, hakitult
3 tk
küüslauguküüs, hakitult
1/2 tassi
kinoa
1/2 tassi
punased läätsed
1 purk
kookospiim
0,5 spl
kookosõli
1 l
köögiviljapuljong
2 tassi
vesi
1 spl
karripulber
1 tl
vürtsköömne pulber
0,5 tl
kurkumi pulber
1 tl
koriandri pulber
1 tl
tüümian
maitse järgi
sool
Taimne Teisipäev toob Sinuni imeliselt maitsva kikerherne-köögivilja kookoskarri supi! Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Pane pott keskmise kuumusega tulele ning kuumuta selles õli. Kuumuta kikerherned, suvikõrvits, porgand, küüslauk, hakitud lehtkapsas või spinat, kuni viljad hakkavad pehmenema. Lisa karri, tüümian, vürtsköömen, kurkum ja koriander, sega ja kuumuta veel umbes 1-2 minutit.
- Lisa köögiviljapuljong, sõelal loputatud läätsed ja kinoa. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, kuni läätsed on pehmed.
- Lõpuks vala juurde kookospiim ja lase veel podiseda 5 minutit. Vajadusel maitsesta soolaga. Kui supp jääb liiga paks, lisa juurde köögiviljapuljongit või vett. Serveeri ja naudi!