1 purk

kikerherned

1 tk

suvikõrvits

2 tk

porgand

1 kimp

lehtkapsas või spinat, hakitult

3 tk

küüslauguküüs, hakitult

1/2 tassi

kinoa

1/2 tassi

punased läätsed

1 purk

kookospiim

0,5 spl

kookosõli

1 l

köögiviljapuljong

2 tassi

vesi

1 spl

karripulber

1 tl

vürtsköömne pulber

0,5 tl

kurkumi pulber

1 tl

koriandri pulber

1 tl

tüümian

maitse järgi

sool

Taimne Teisipäev toob Sinuni imeliselt maitsva kikerherne-köögivilja kookoskarri supi! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Pane pott keskmise kuumusega tulele ning kuumuta selles õli. Kuumuta kikerherned, suvikõrvits, porgand, küüslauk, hakitud lehtkapsas või spinat, kuni viljad hakkavad pehmenema. Lisa karri, tüümian, vürtsköömen, kurkum ja koriander, sega ja kuumuta veel umbes 1-2 minutit.
  2. Lisa köögiviljapuljong, sõelal loputatud läätsed ja kinoa. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, kuni läätsed on pehmed.
  3. Lõpuks vala juurde kookospiim ja lase veel podiseda 5 minutit. Vajadusel maitsesta soolaga. Kui supp jääb liiga paks, lisa juurde köögiviljapuljongit või vett. Serveeri ja naudi!