2 viilu

sai/leib

röstimiseks

küüslauk, kanepiõli, sool

1 tk

avokaado

1 tk

tomat

1 tk

väiksem punane sibul

Peotäis

koriander

0,5 tk

laim

0,5 spl

õunaäädikas

maitsestamiseks

sool, pipar, suhkur

Chefs for Change saadik ning Aasta kokk 2019 Cätlyn Priks jagab sinuga imelist kevadehõngulist Guacamole retsepti.

  1. Vali meelepärane sai/leib. Koori ja haki/pressi küüslaugupressiga küüslauk kaussi, lisa kanepiõli ja pisut soola ning sega. Pintselda saia viilud ja rösti 200-kraadises ahjus umbes viis minutit kuni sai on krõbe.
  2. Lõika tomat ning  kooritud sibul väikesteks kuubikuteks, lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja koor ning haki peeneks, haki koriander. Sega kõik omavahel kokku.
  3. Pressi juurde laimi mahl, soovi korral lisa õunaäädikat ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
  4. Serveeri röstsaial koos meelepäraste idudega.