1

sibul

3

porgand

1-2

selleri vars

1 tass

kuivatatud poolitatud herned

1

kartul

0.25 tassi

punased läätsed

2 l

vesi

100 ml

kaera-või sojakoor

maitse järgi

sool

0.25 tl

purustatud köömned

näpuotsatäis

tüümian

0.5 tl

puljongipulber

0.5 tl

paprikapulber

3 spl

Bon maitsepärm

maitse järgi

pipar, küüslaugupipar

VALMISTAMINE:

  1. Eelmisel õhtul või samal hommikul pane tassitäis herneid rohke veega likku. Kui aga unustasid herned likku panemata või on niisama laisk olla, siis võib herned asendada ka punaste läätsedega.
  2. Pane poti põhja törts õli, lase kuumaks ja pruunista selles sibulat, porgandit ja sellerit mõne minuti jagu. Maitsesta soolaga ja sega läbi.
  3. Lisa kartul, herned ja läätsed, sega ja lase neilgi paar minutit praadida.
  4. Seejärel lisa vesi ja kõik maitseained välja arvatud maitsepärm ja koor.
  5. Lase keskmisel kuumusel valmida, kuni kõik koostisosad on pehmed (u 40-50 minutit). Lisa koor ja maitsepärm ning lase veel 5 minutit valmida.